En tro som er grunnet på Ordet

Herre, jeg tar min tilflukt til deg, la meg aldri bli til skamme! Frels meg i din rettferdighet! (Salme 31,1).

Bibelen har et budskap som passer for enhver situasjon og ethvert forhold i menneskelivet. Det finnes alltid noen blant oss som er kalt til å gå gjennom lidelser eller sorg, problemer eller tårer. Til dem bringer Salme 31 ord om trøst, mot og styrke.

Dette er også et ord til deg som så langt er blitt spart for lidelser. Dette ordet bringer deg trøst og holder deg oppe når problemene kommer. Hvis du er et sant Guds barn, vil du måtte tåle både motgang og hån. Du vil bli mislikt og latterliggjort. Du vil også rammes av indre frykt og anfektelser. Men det fins et guddommelig råd for hvordan en kristen skal klare seg gjennom de vanskelige tidene. Vi skal ikke knurre eller klage på Gud eller prøve å finne feil hos ham, men i stedet stole fullt og fast på ham og be ham om hjelp.

Kristendommen gir ingen garanti for at vi aldri skal få oppleve vonde ting. Også en kristen får oppleve å bli såret og skuffet. Også for en kristen kan livet til tider oppleves både frustrerende og skremmende.

Hvorfor får Guds barn problemer? Kristus sier: «For Herren tukter den han elsker og refser hver sønn han tar seg av.» Det å måtte gå gjennom prøvelser og problemer er en del av den plan, målsetting og mening Gud har med livet ditt. «Vi må gå inn i Guds rike gjennom mange trengsler.»

Problemene er til for å prøve oss og lære oss å stole på Gud. Det første verset i Salme 31 vil lære oss å stole på Guds Ord. I ham finner vi tilflukt og hvile, trygghet og ro. Vi skal aldri bli til skamme. Gud er rettferdig og trofast. Han vil holde de løftene som han har gitt til både David og oss. Ta til deg denne oppfordringen som av salmedikterne kommer med:

Ham kan du trygt la styre
i alt som her skal skje.
Hans dommer, de er dyre,
i undring får du se
at han vil allting vende
som fyller deg med frykt,
og føre alt til ende
så underfullt og trygt.

Herre, hør vår bønn. Svar oss i din trofasthet, og frels oss i din rettferdighet. Amen.

Til andaktarkivet    Til hovedside