Det evige Ordet

«Gresset tørker bort, og blomstene visner, men ordet fra vår Gud står fast for evig» (Jes 40,8).

Tenk om vi bare hadde menneskelig visdom og styrke å bygge på når det gjelder våre liv og våre forhåpninger. Da hadde vi virkelig vært noen ynkelige skapninger. Vi ville hele tiden ha strebet etter å skaffe oss så mye som mulig av det verden har å tilby. Vi ville ha sett på hver lille motgang som en tragedie. Vi ville fryktet døden og følt håpløshet ved tanke på et eventuelt liv etter døden. Vi ville aldri blitt virkelig fornøyd, og ei heller opplevd en fred og glede som varer. Med alvorsfylte og høytidelige toner taler Jesaja for oss om den troen som aldri slår feil. Han beskriver hele menneskelivet slik: «Alle mennesker er som gress... gresset tørker bort, og blomstene visner». Alt vi ser, er hele tiden i forandring og forfall.

Hvilken herlig trøst er det ikke da å bli minnet om at det fins noe som er viktigere  enn verdens makt og rikdom og som er av varig verdi. Hvor trøstefullt det er å vite at det fins noe som er levende, og som skal vare i all evighet i denne verden med så mye død og forfall. Dette er Guds Ord i Den Hellige Skrift. Verden ble skapt ved Herrens Ord. Ved hans makts Ords blir også alle ting opprettholdt. Og ved dette levende Ordet blir hjerter vendt bort fra synd til et liv i tilgivelse for Jesu Kristi skyld. Guds Ord skal ikke forandre seg, og det skal vare i all evighet.

Vi som forankrer vår tro og vårt håp til Ordet, skal ikke bli til skamme. I tro på Guds Ord og dets løfter kan de troende gå framtiden frimodig i møte. Livets skuffelser og motgang slår oss ikke ut. Daglig gir Ordet oss forsikring om tilgivelse for syndene, fred med Gud og evig glede. Guds løfte til Israel trøstet folket med tilgivelse og frelse. Det samme Ordet taler om trøst og fred direkte til hver og en av oss i dag.

Spør en hvilken som helst pastor, og han vil betro deg at den største gleden i arbeidet hans er å bringe det uforanderlige Guds Ord, det eneste som virkelig teller, ut til mennesker i alle situasjoner. Det evige Ordet gir tilgivelse til plagede syndere, unge som eldre. Det gir fred til dem som spør om meningen med livet, og det gir trøst til de syke og håp til døende. 

Å dele Ordet med andre er faktisk ikke bare pastorens privilegium. Kristus har gitt sitt Ord til alle troende. Det er et dyrebart middel som han har betrodd oss, og som vi vil dele ut, inntil han kommer igjen. Må vi alle klynge oss til hans evige sannhets Ord, forbli i det og med glede dele det med andre!

Hold Ordets dyrebare og evige skatt i hevd blant oss, Herre!

Til andaktarkivet    Til hovedside