"Når han kaller på meg, svarer jeg; jeg er med ham i nød og trengsel, jeg frir ham ut og gir ham ære." (Salme 91,15)

Guds løfte om å svare på bønn

Du og jeg lever i en foranderlig verden. Regjeringer kommer og går, imperier vokser, for så en dag å falle i grus. De klærne du kjøpte i fjor, blir kassert allerede før de er utslitt, bare fordi de ikke lenger er på moten. De samme symptomene ser vi hos oss mennesker. Vi blir født, lever, vokser, og til slutt dør vi. Salmisten sier det så riktig at det er forandring og forfall i alt han ser rundt seg.

Med dette i tankene er det en trøst for oss kristne å vite at det fremdeles fins noe som ikke forandrer seg og som heller aldri skal forandres. Gjennom profeten Malaki sier Gud: "Jeg, Herren, har ikke forandret meg". Gud forandrer seg aldri, og siden han ikke gjør det, forandrer heller aldri hans Ord seg. Det er fremdeles det samme, for alle mennesker, hvor de enn befinner seg. Vår frelse i Jesus Kristus er fast og sikker. Ettersom Gud aldri forandrer seg, kommer heller aldri løftene hans til å gjøre det. Når Gud gir oss et løfte, kan vi være helt sikre på at han kommer til å oppfylle det. Det er ingen ting som er mer sikkert enn det.

Tenk bare på hvordan Gud har holdt løftene til de hellige gjennom hele historien! Gud lovte: "Når han kaller på meg, svarer jeg." Derfor bad også den gudfryktige Hanna om å få barn, og hun fikk en sønn. Elia ropte på Gud der han stod framfor Ba’al-profetene på Karmel, og det regnet ild fra himmelen og fortærte offeret. Hiskia bad til Herren, og samme kveld mistet assyrerne makten. Elisja bad til hærskarenes Gud, og fjellet ble fylt av ildhester og ildvogner. Daniel vendte seg til Gud i bønn, og engelen lukket løvenes gap. Menigheten i Jerusalem bad, og apostelen Peter kunne spasere ut av fengselet.

Kanskje tynges vi av et spesielt problem akkurat i dag. Trenger vi en åndelig gave? Er det Den Hellige Ånd vi trenger? Trenger vi en sterkere tro eller større kunnskap? Eller er det en forsikring om tilgivelse, fred eller evig liv? Uansett hva det er, la oss kaste bekymringene over på Herren. La oss huske dette uforanderlige løftet som Gud har gitt oss: "Når han kaller på meg, svarer jeg; jeg er med ham i nød og trengsel." Det er et løfte Gud har gitt oss. Vi kan være sikre på at det aldri kommer til å forandre seg.

Herre, gi meg styrke og forsikring om at du alltid holder ord. Amen.

Til andaktarkivet    Til hovedside