"Da kalte jeg på Herren i min nød og ropte til min Gud. Han hørte min røst fra sitt tempel, til hans øre nådde mitt rop." (Salme 18,7)

Bønn i sorgens stund

Denne vakre salmen leder hjertene våre til bønn når alt virker trist. Selv da Jesus befant seg i sin fortvilte situasjon midt i lidelsen, der han dessuten var blitt avvist av folket og hans himmelske Far hadde forlatt ham, ropte han likevel ut: "Far, i dine hender overgir jeg min ånd". Den himmelske Far hørte sin elskede Sønns bønn og holdt ham oppe gjennom den ærefulle oppgaven det var å frelse verden. I denne smertefulle stunden ba Kristus. Bibelen er full av eksempler på bønn. Alle de store troens mennesker ba. De ba i nødens time og i andre situasjoner. "Bønnen er den kristnes åndedrett".

Våre tyngste stunder er for ingen ting å regne når vi sammenligner dem med Kristi tyngste stund der han bar tyngden av alle verdens synder. Det er likevel vanskelig for oss å takle de prøvelsene og anfektelsene vi blir stilt overfor. Satan møter oss på en spesiell måte når vi står midt oppi problemene. Han hvisker til oss: "Se, Gud elsker deg egentlig ikke, når alt kommer til alt. Er ikke dette problemet bevis godt nok på det? " Dersom et menneske noen gang kunne ha følt seg forlatt av Gud, må det ha vært Kristus. Hva gjorde så Kristus? Han ba.

Er du deprimert på grunn av en spesiell synd? Plages du av vedvarende sykdom uten å kjenne noen lindring? Fyller sorgen hjertet ditt fordi du har mistet en av dine kjære? Legg det fram for Gud i bønn. Han har befalt oss å be og også lovet å høre oss. Etter at du har brakt det til Herren i bønn, kommer du til å ta lærdom av Job og si: "Selv om han slår meg, vil jeg likevel sette mitt håp til ham." Med salmisten sier vi: "Herren er nær hos alle som kaller, hos alle som ærlig kaller på ham. De gudfryktiges ønsker oppfyller han, han hører deres rop og frelser dem". (Salme 145,18-19)

I disse siste tider har vi sannelig all grunn god nok til å falle på kne framfor vår Gud. La oss be åpenhjertig og med tillit til at "et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye". (Jak 5,16) La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid.

Til andaktarkivet    Til hovedside