Herren våker over oss dag og natt

Vet du det ikke, har du ikke hørt det? Herren er den evige Gud som skapte den vide jord. Han blir ikke trett eller utmattet, uransakelig er hans forstand (Jes 40,28).

Å virkelig kjenne Gud i ordets dypeste forstand er å tro på ham og stole på ham under alle forhold, uansett hvilke påkjenninger vi blir utsatt for. Israel hadde i sin elendighet glemt Gud og tenkte derfor ikke hva han kunne gjøre for dem. Derfor fryktet Israelsfolket i sin fortvilelse at de befant seg utenfor rekkevidden av Guds hjelp.

Daglig møter vi mange vanskelige ting, og slikt har lett for å gjøre oss skuffet og nedtrykt. Den kjedelige arbeidsrutinen gjør at vi ønsker at det var helg midt i uken. Vi klarer ikke å strekke husholdningsbudsjettet så det rekker til både mat og klær, langt mindre til å ta imot gjester. Ungene er ulydige og vil ikke hjelpe til med de enkle oppgavene mor og far har bedt dem om å gjøre i huset. Men er det så merkelig at vi stadig kommer opp i problemer? Er ikke dette nøyaktig slik Gud fortalte Adam og Eva at livet kom til å bli etter at de hadde falt i synd? (Se 1 Mos 3,16-19.)

Problemene skyldes ikke at Gud ikke vet hva som foregår, eller at han er trett og sover mens vi har det vondt. Det er stikk motsatt. Han vet om absolutt alt som skjer, og han våker omsorgsfullt over oss både dag og natt. Det er vår syndige natur som er problemet vårt, og det at vi glemmer at Gud har omsorg for oss, er en del av dette.

Dagens bibelvers er en påminnelse til oss om hvem Gud egentlig er. Han er evig. Det betyr at han alltid har eksistert og alltid kommer til å eksistere. I tillegg er han også skaperen. La aldri noen tanke om utviklingslæren få snike seg inn og frarøve deg denne sannheten. Å ikke lenger betrakte Gud som skaperen, er det samme som å glemme at han er Herren som har total kontroll over himmel og jord.

Tenk også over fortiden. Vi har helt sikkert opplevd problemer og harde tider. Likevel har vår Gud alltid holdt oss oppe. Dersom dette ikke var sant, hadde ingen av oss vært i live i dag.

La oss så se fremover. Gud har forberedt en stor frelse for oss. Ved hjelp av en enkel plan som samtidig går høyt over vår forstand, la Gud våre synder på sin Sønn. Han lot sin Sønn, Jesus Kristus, dø korsets død slik at vi ved troen på ham kan få evig liv som en fri gave. For at vi skal bli bevart i denne troen, våker Gud over oss hvert eneste øyeblikk, både dag og natt. La ingen få si at Gud sover eller at han ikke bryr seg.

«Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting. Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. Bare godhet og miskunn skal følge meg alle mine dager. Amen.»

Til andaktarkivet    Til hovedside