Vår Fars storhet 
skal gjøres kjent for alle

Herre, jeg hørte frasagn om deg og fikk ærefrykt for ditt verk, Herre. Gjenta det i vår egen tid, gjør det kjent før tiden er omme (Hab 3,2).

For noen tiår siden ble den populære balladen om Davy Crockett ofte spilt i radioen. Sangen handler om denne amerikanske pionerens store og heltemodige innsats. Davy Crockett var litt av et ideal for unge gutter som elsket å høre om hans utrolige styrke og fantastiske bragder. Likevel er både Davy Crocketts og alle tidligere tiders og nålevende helters prestasjoner ingenting sammenlignet med Herren Gud den allmektige og hans store gjerninger.

Profeten Habakkuk hadde lært om Herrens gjerninger, og han hadde ærefrykt for dem. Habakkuk hadde hørt hvordan Herren skapte jorden med alt sitt liv og universet i løpet av seks dager. Han hadde hørt hvordan Herren sendte en stor flom for å ødelegge verden og alle menneskene der, med unntak av Noa og familien hans. Habakkuk hadde hørt hvordan Herren befridde Israelsfolket fra egypterne da han delte vannmassene i Rødehavet og druknet de egyptiske soldatene i havet. Habakkuk hadde ærefrykt for det Herren hadde gjort og bad om at Herren måtte lede resten av folket til både å forstå og verdsette hans mektige gjerninger.

Hvor mye ærefrykt har du for det Herren har gjort? Det er så lett å glemme og ikke sette pris på Herrens underfulle verk. Vi blir ofte mer imponert over det lille som mennesker klarer å utrette. La oss tenke over alle de store gjerningene Herren har gjort, og la dette fylle oss med ærefrykt. La oss også tenke over alle de gjerninger som han gjør hver eneste dag, så vi kan lære oss å sette pris på dem. Vi må huske på hvem det er som får solen til å skinne, lar regnet falle og får grøden til å vokse; hvem det som har gitt kraften til atomet; hvem det er som holder liv i og bevarer livet i alle skapninger. Det er Gud som leder og styrer alle mennesker og folk. Det er Gud den Hellige Ånd som virker og skaper troen i hver troendes hjerte.

Den største og mest prisverdige gjerning Gud har gjort, var da han sendte sin enbårne Sønn til denne verden for å ta på seg vår menneskelige natur. På vegne av hele menneskeheten levde han et fullkomment liv. Han tok på seg alle menneskers synder. Han led og holdt ut Guds vrede i stedet for oss så vi skulle bli frelst for all evighet. Vi ber om at denne store gjerning må bli kjent for alle mennesker på jorden.

Herre, vi ser i ærefrykt på ditt verk! La det glade budskapet om din kjærlighet og frelse i Jesus fylle oss og andre mennesker med ærbødighet og lovprisning til deg. Vi ber i Jesu navn. Amen.

Til andaktarkivet    Til hovedside