Ord om redning

Så sa Herren: «Jeg har steget ned for å fri dem fra egypterne.» (2 Mos 3,8)

Prøvde du noen gang å klatre i stige da du var liten? Stigen stod langs veggen, og du tok noen trinn opp. Så begynte du å se nedover og oppdaget at det var ganske langt ned til bakken. Så prøvde du å klatre ned igjen, men ble redd for ikke å treffe trinnet og at du dermed ville falle og slå deg. Dermed ble du så redd at du fikk helt vondt i magen. Du ropte om hjelp, og far både hørte deg og så hvor vanskelig du hadde det. «Jeg kommer og hjelper deg ned», sa han. Hvilken lettelse det var å høre disse ordene! Og grunnen til at han skyndte seg å si det, var at du skulle kunne slappe litt av og være sikker på at han var i anmarsj.

Det er farlig for mindreårige å bli sittende fast høyt oppe i en stige. Hvordan tror du du ville ha følt det dersom du var ombord i en båt som var gått på grunn? Hva med å være innestengt i en brennende bygning? Eller å være fanget i en gruve som fylt av gass? Dersom du da hadde fått høre at hjelpen kom om et øyeblikk, hadde du helt sikket følt en utrolig lettelse.

Herren kunngjorde dette budskapet til Moses: «Jeg har steget ned for å fri dem (israelittene) fra egypterne». Slitet med arbeid uten hvile, de onde oppsynsmennenes piskeslag og de brutale drapene av guttespebarn hos Israelsfolket skulle ta slutt. Den evige Herre fortalte Moses at han kunne betrakte redningen som om den allerede hadde skjedd. Hvilken lettelse må ikke Israelsfolket ha følt da de også fikk høre dette guddommelige løftet. Faren for at de skulle komme til å dø og nasjonen deres bli utryddet, var over.

I dag fins det også en fare som truer. Denne faren er mye alvorligere enn det å omkomme i en katastrofe eller å havne i utryddelsesleir. Denne faren er å havne i helvetet. Synden vår er årsak til det: «Syndens lønn er døden.»

Vår evige Herre talte og forkynte om redning for oss. Han proklamerte: «Jesus Kristus... har tilintetgjort døden.» Hvordan var han i stand til å utrette noe slikt? «Jesus, Guds Sønns blod, renser oss fra all synd.» Når ble denne redningen vår egen? «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Hvilken lettelse det er å høre disse ordene! De overgår alle andre budskap vi har hørt om redning.

Evige Herre! Takk for at du har reddet meg fra synden og dens følger. Takk også for at du har kunngjort disse gode nyhetene for meg i ditt Ord. Hjelp meg så jeg alltid tror på denne frelsen. Amen.

Til andaktarkivet    Til hovedside