"Det er jo ikke engler han tar seg; men han tar seg av Abrahams ætt" (Hebr 2,16).

  Født for menneskehetens skyld

"Hvor er jødenes konge som nå er født? Vi så hans stjerne da den gikk opp ved morgengry, og er kommet for å tilbe ham" (Matt 2,2). Slik spurte vismennene fra Østen da de kom til Jerusalem. Herodes ble urolig da han hørte dette, for konger sitter på troner og konger skal man prise og ære. Herodes fryktet at han som de kalte "jødenes konge", skulle ta fra ham tronen og alle privilegiene hans.

Som kongenes Konge hadde Jesus kunnet vente seg å få bo i et palass med en mengde tjenere som adlød hans minste lille vink. Ingen kunne ha protestert på hans rett til å komme til jorden for å motta ære pris og ære. Han var Gud den Allmektige, kongenes Konge og herrenes Herre.

Men Jesus kom ikke for å få ære og tilbedelse. Hans motiv for å komme til jorden var et helt annet. Han kom ikke for å ta imot, men for å gi. Han kom for å hjelpe en syndig menneskehet.

Dette er ganske forbløffende. Vanligvis tenker vi oss mennesker som hjelper slike som har vært snille med dem. Men når det gjelder Jesus, sier Bibelen: "Det er ikke engler han tar seg av; men han tar seg av Abrahams barn." Jesus kom for å hjelpe syndere som "Abrahams barn", dvs. det jødiske folket, men også for å hjelpe syndere som du og jeg. Det er ikke mye mening i det at han som menneskene har gjort opprør mot, kommer for å hjelpe dem som gjør opprør. Likevel var det nettopp det Gud gjorde. I sin ufattelige kjærlighet brakte han evig hjelp og frelse til alle mennesker i sin Sønn Jesus Kristus.

Hvilken trøst å vite at vi har en slik Frelser! Selv om vi faller i synd, er han likevel trofast mot oss og tilgir oss alt når vi vender om til ham. Derfor vet vi helt sikkert at vi er viktige for ham. Vi er så betydningsfulle for ham at han forlot sin himmelske herlighet for å stige ned til vår jord for å frelse oss fra våre synder.

Hvor heldige vi er, vi som kalles mennesker, at Jesus ble født for vår skyld! Han kom ikke for å ta seg av engler, men oss. Han kom for å gi i stedet for å ta. Hans uselviske kjærlighet til menneskeheten har åpnet himmelen for oss.

Velkommen fra din himmelsal
til denne verdens tåredal,
hvor man deg intet annet bød
enn stall og krybbe, kors og død!

Til andaktarkivet    Til hovedside