«Herren skal bevare din utgang og din inngang fra nå og til evig tid.»
(Salme 121,8)

Herre, velsign vår utgang

Hvordan har du hatt det hittil i dag? Har det gått slik du regnet med? Eller har du fått deg noen overraskelser? Noen skuffelser? Har du vært Gud til behag med alle dine tanker og ønsker, dine ord og handlinger? Eller har du syndet?

Hvordan du enn har hatt det i dag, så har du klart deg gjennom denne dagen bare fordi Gud har gått sammen med deg! Han har gitt deg alt du har hatt behov for denne dagen. Han har bevart og beskyttet deg overalt der du har gått. Hele dagen igjennom har han velsignet deg - i det morgenen rant, på din vei i dag og nå også idet dagen heller.

Som kristne vet vi at vi virkelig har god grunn til å være takknemlige hver eneste dag her i livet. Siden vi er syndige, fortjener vi ikke noe som helst godt fra Gud. Det er bare på grunn av Jesus, vår Frelser, at Gud har vært med oss og velsignet oss så rikelig. Bare for Guds miskunns skyld gjennom Jesus er det at at vi ikke har bukket under. I stedet har han skjenket oss sin fred og kjærlighet, sin tilgivelse og beskyttelse.

Når dagen kvelder, hver eneste dag, hver eneste uke og når livet er i ferd med å ebbe ut, kan vi legge oss og sovne inn i trygghet og fred. Gud har omsorg for både vår inngang og vår utgang. Det har vi hans eget løfte på. Jeg vet at han har tilgitt meg ved troen på Jesus og tatt bort alle syndene min. Nå vil han nådig bevare meg også denne natten. Jeg får legge min kropp, sjel og alle ting over i hans hender. Hans hellige engler vil være med meg, så ikke den onde fienden får noen makt over meg.

Vi har vandret sammen med Gud i dag. Vi begynte dagen i hans navn og la fram for ham alle våre sorger og våre behov, våre bekymringer og synder. Han har møtt oss her gjennom sitt levende Ord og rikelig skjenket oss alle frelsens velsignelser. Tenk, hvilken tro og glede, hvilket mot og hvilken kraft vi hele tiden får del i, ja, eier, ved Jesus Kristus!

Må vi fortsette å vandre med Gud i bønn og tilbedelse hver eneste dag og hver eneste uke! Det kommer han til å velsigne, og han vil bevare oss. Han vil la sitt ansikt lyse for oss og være oss nådig. Han vil løfte sitt åsyn på oss og gi oss fred!

Herre, vi ber om at du må velsigne rikelig både vår utgang og vår inngang. Velsign brødet for oss hver dag, Herre. Velsign oss når vi sliter og strever. Velsign vår fritid, vår hvile og våre fornøyelser. Velsign oss når vi en gang står for dødens port. Velsign oss med det evige livet. Amen.

Til andaktsarkivet      Til hovedside