BIBEL OG BEKJENNELSE - Organ for Den lutherske bekjennelseskirke

Redaksjonelt 5-2001
Ansvarlig redaktør: Egil Edvardsen

"Frykt ikke!"

Tirsdag 11. september 2001. Verden vil ikke bli som før etter dette, er det mange som har sagt. Og det er sikkert riktig, sett med menneskelige øyne. Sett med Guds øyne, derimot, er det "intet nytt under solen". Alt er som det alltid har vært i menneskeheten helt siden syndefallets dag. Den samme ondskap og synd – kanskje litt mer sofistikert og utkrøpet, kanskje litt andre uttrykksformer – men likevel det samme hatet, den samme vreden, den samme ubarmhjertigheten og ukjærligheten, det samme opprøret mot Gud og hans vilje, fins blant menneskebarna.

I en tid som denne når verden knuges under terroren, er det lett å fylles med redsel. Det er til og med helt naturlig. "Terror" betyr "skrekk, redsel, frykt". Terror har alltid vært diktatorers og maktmenneskers middel å undertrykke mennesker. Og nå fylles verden med frykt. De som står bak terroren, har lovet at de ikke skal la verden få fred.

Heller ikke vi forblir upåvirket. Bildene fra den 11. september har limt seg fast inni oss, og nyhetssendingene fortsetter å påminne oss om terroren. En ting bør i alle fall være tydelig for alle etter alt det som har skjedd den siste tiden, og det er at denne verden ikke er noe fredelig sted å være, og at menneskene ikke er noen fredelige skapninger.

Til hver den som frykter for mennesker, taler Gud klare og sterke ord. Han sier: "La dere ikke skremme, og frykt ikke for dem!" (5 Mos 1,29). Og Frelseren selv sier til sine venner: "Vær ikke redde for dem som slår legemet i hjel, men siden ikke kan gjøre mer. Jeg skal vise dere hvem dere skal frykte: Frykt ham som først kan slå i hjel og så har makt til å kaste i helvete. Ja, jeg sier dere: Det er ham dere skal frykte! Selges ikke fem spurver for et par skilling? Og ikke én av dem er glemt hos Gud. Men til og med hvert hår dere har på hodet, er telt. Så frykt ikke! Dere er mer verd enn mange spurver" (Luk 12,4-7).

Frykt ikke! La deg ikke terrorisere! Hvorfor trenger vi ikke frykte? Fordi han som er vår Gud, har alle ting i sin hånd. Til og med hvert hår vi har på hodet, har han kontroll over. Hvordan skulle han da kunne glemme dem som han har kjøpt så dyrt med sin Sønns blod? Hvordan skulle han kunne glemme sin egen dyrt kjøpte eiendom? Han er vår allmektige og nådige Far som har hele vårt liv i sin sterke hånd. Så frykt ikke!

EE


Til Bibel og Bekjennelse