-

«Gud vil at alle mennesker skal bli frelst.» (1Tim 2,4)

Forestill deg at du får innbydelse til et selskap. Han som inviterer er spesielt glad i mennesker. Derfor står det på innbydelsen: «Åpent hus». «Åpent hus» betyr at alle er invitert. Det finnes cirka 7 milliarder mennesker i verden. Tror du alle kommer? Det hadde vært veldig overraskende. Men at ikke alle kommer, endrer jo ingenting på det faktum at innbydelsen gjelder alle.

I Bibelen finner du nettopp en som inviterer til selskap. Ja, faktisk til det største og lengste selskapet noen gang. Verten er en slik en som er spesielt glad i mennesker. Hvem som inviterer og hvem som er invitert, nevner Paulus når han skriver til Timoteus: «Gud vil at alle mennesker skal bli frelst.» Gud inviterer. Alle mennesker er invitert. Vi kan si det er «åpent hus» hos Gud.

Men hvordan kan alle være invitert? Bibelen sier jo at få er utvalgt. Må vi ikke da si at mange ikke er invitert? Hvis Gud gjorde forskjell på folk, kunne vi ha sagt det. Men Bibelen sier tvert imot: Gud gjør ikke forskjell på folk. For det er ingen forskjell. Vi er alle vonde. Ingen gjør godt. Ingen fortjener å komme til himmelen.

Men selv om ingen fortjener det, har Gud «åpent hus» likevel. Alle er invitert. Gjett hvem som har sørget for det. Ingen andre enn Jesus, verdens frelser. Han døde for alle mennesker. Tenk om Gud ville at ikke alle, men bare noen få mennesker skulle bli frelst. Da hadde Jesus ikke dødd for alle, men bare for noen få. Men Bibelen sier at Jesus døde for alle. Han er en soning ikke bare for våre synder, men for hele verdens. Han er Guds lam, som bærer verdens synd. Dermed har Jesus betalt for alle. Han har betalt inngangsbilletten til himmelen. Alle kommer inn gratis.

Det betyr riktignok ikke at alle mennesker kommer til himmelen. Men at ikke alle kommer, er ikke Gud sin feil. Alle er invitert. Selv om ingen er verdige. Jesus kom nettopp for å invitere uverdige. For sånne som deg og meg.

Dermed kan vi glede oss til himmelen. Vi har en fantastisk framtid, som vi snakket om på ungdomsundervisningen i går. Vi snakket om påvirkningen denne fantastiske framtiden har på våre liv hver dag. Her på jorden blir gode dager avløst av dårlige dager. Glede blir avløst av sorg og lidelse. Men når vi tenker på den evige gleden etterpå, er det lettere å komme gjennom lidelsen. Vi trenger heller ikke å være redde for å dø. Slutten på dette livet blir begynnelsen på den himmelske festen som vi er invitert til. Takket være Jesus, vår frelser.

Amen.

David Edvardsen